Tuesday, January 18, 2011

Vad bjuder man på?

Ja jag fyller ju 24 år nu på lördag och undrar nu lite smått vad man ska bjuda på när man får hem folk? Det blir min sambos släktingar som har småbarn med sig, så något familjevänligt borde man ju försöka fixa. Är ingen tårtälskare så skulle gärna göra något annat, kanske en glasstårta? Cheesecake?

Nån med tips?

3 comments:

helenesskolsida said...

Vad vill du själv ha på din dag? Är det mat ni ska bjuda på eller bara fika? Här kör vi enkelt. Bjuder vi på mat kan det bli köttfärssås eller ännu simplare kokt/stekt korv med bröd. Är det fika kan jag göra kladdkaka och köpa färdiga bullar och eller några kakor. Vill du ha lite mer matigt/mellanmål funkar det perfekt med någr aolika smörgåsar och pålägg. Då kan alla välja som de själva vill. Förra året när vi fyllde och även på Alvas dop körde vi smörgåsar med pålägg och kladdkaka till kaffet.

Men som sagt, det är din dag. Då bjuder du på det du skulle vilja ha :-)

Linn said...

Hallonsemifreddo kanske kan vara något? Vi körde på den här med daim på nyårsafton: http://www.arla.se/default____17653.aspx?recipeid=23564

Den var inte så krånglig att göra (krävs lite framförhållning bara) och blev riktigt god. Den blev inte så toksöt heller, hallonen som var osockrade balanserade upp det. Finns flera varianter på semifreddo också, man måste ju inte ta hallon och daim.

Fruktsallad och glass är ju också gott, och enkelt. Eller kladdkaka. Eller cheesecake, hehe. ;)

Annars, ta något du själv vill ha, det är ju du som fyller år. :)

Livmodern said...

Världens godaste efterrätt!! Parfait med kaffe och daim. Kan göras dagen innan. Även barn gillar detta! Vet av erfarenhet...

Till sex personer:
4 äggulor
1 dl socker
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
1 msk snabbkaffe
2 msk vatten
2 dubbeldajm

Vispa äggulor, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Vispa vispgrädden krämig. Rör ut pulverkaffet i 2 msk kokande vatten och bland i ägg- och sockerblandningen. Vänd ner grädden. Krossa daim (helst i matberedare) och rör ner i smeten. Häll i en plastfolieklädd form och täck med aluminiumfolie. Frys minst 4 timmar.

Tacobuffé att äta innan kanske? Kan göras hur avancerat eller enkelt som helst, beroende på såser och tillbehör.