Monday, January 24, 2011

Majken 9 månader!


Stora lilla Majken har nu blivit en stor dam enligt mamma, och pappa också vågar jag skriva. Vår bebis är en stor tjej!




* Tycker jättemycket om folk, särskilt andra bebisar och barn. Flörtar gärna med de sistnämnda när vi sitter i bussen. Kommer det in en barnvagn kikar hon nyfiket om det sitter någon liten filur där. Eller om det hänger någon rolig leksak där.

* Drar sig upp mot bord, ben, stolar, sidan av sängen, ugnsluckor (...) ja allt man kan ta tag i och som finns på lämplig höjd. Barnsäkerhetstänket går på högvarv här hemma, ändå finner man nya saker varje dag som kan innebära nya livsfaror. Hur är det möjligt?

* Sitter nu helt själv och superstadigt på golvet. Så skönt för mamma att slippa oroa sig för plötsliga fall och för Majken att kunna leka obehindrat. Hon går från mage till sittande, till mage igen, till att ligga på armen. Nu när jag tänker efter var det länge sedan hon låg och stödde sig på armen såsom hon gjorde förut. En fas som hamnat i det förgångna kanske? Hur som såär det så fint att se henne sitta och leka med leksaker, för att sedan ta sig iväg någon meter till nästa leksak som hon tar upp samtidigt som hon sätter sig upp :) Med detta sagt så råkade hon faktiskt ändå dratta på sidan idag när hon satt, men det var då första gången på länge.

* Har tyvärr börjat hänga på sidan av vagnen, gärna kikande bakåt (alltså framåt) när hon åker vagn. Suck. Livsfarligt ju! Lillgumman kan ju dratta i backen, och selen gillar hon inte. Får arbeta på det här.

*Har sina underbara stunder då hon bara är så go. Då hon bara ler och ler och ler och har den där odödliga glimten i ögonen. Det enda man ser är glädje, bus och lycka. Då hon är avslappnad, busig, skattar och tjuter.

* Har storlek 74-80 i kläder. Fast de nyinköpta bodysarna i strl 80 passar precis, typiskt! De kunde gott vara lite stora... Har Majken såå lång överkropp eller är alla barnkläder felkonstruerade?

* Vikt och längd vet jag tyvärr inte, får traska iväg till BVC och kolla imorgon!

* Storlek 4 i blöjor, men funderar på att gå upp till 5 eftersom hon ofta får bajs upp på ryggen, fast blöjorna sitter perfekt i övrigt. Vi kör även ett märke som har lite större "storlek 4-blöjor" och även de blir det olyckor i. Ska blöjorna behöva gå upp till hakan? Blöjorna vi använder är ju för barn upp till 18 kilo :|

* Äter följande:
  • Flaska till frukost, runt 8-9.
  • Amning till mellanmål.
  • Mat vid lunch runt 12-13
  • Amning som mellanmål, kan bli när som.
  • Gröt vid 17-snåret.
  • Stor flaska ersättning + välling vid sänggåendet. Vi har precis börjat blanda ersättning/välling.
  • Amning i mammaspappas säng vid egenvald tid (allt emellan 1-8)
* Säger titta! Iaf låter det så i mammas och pappas och mormors stolta öron :)

* Gillar tyvärr inte fisk, får jag inse efter några försök. Kanske hemlagad torsk går bättre? Ska sno ihop något imorgon.

* Vet vad hon vill och när, humörsvängningar förekommer också.

*Har fått en annan röst senaste tiden, skrattar mer som "riktigt skratt" när man kittlar henne. Kan prata med nästan basröst ibland, som om hon tar i från långt ner i halsen. Jag hoppas och tror att skriket är på väg bort också saakta men säkert. Jag vill slippa öronpropparna!


Älskar den här bilden, från igår. Hon tog dockan, tryckte in huvudet under stolen (den kan gunga, som en babysitter för vuxna) och så ställer hon sig med händerna på stolen och trycker till!!! ;D "Ingen konkurrens här" sa Johan. Nej, inge fler bebisar här tycker Majken. Fast nu åker dockan bort, hon "lär sig" ju tyvärr att man "kan" vara vårdslös med bebisar, vilken man inte får vara på riktigt.


Är alldeles otroligt högt älskad av pappa och mamma!

No comments: