Friday, January 7, 2011

Majken har gjort framsteg!

Sedan förra veckan har det hänt mycket saker med gumman. Först förra söndagen (26) upptäckte jag den vänstra, övre framtanden - så nu har hon ett riktigt litet ekorrbett! Det ruskiga är att hon börjat gnissla tänder ibland, trycker dem emot varandra så att det knorrar... Huh.

Fast det största är att hon börjat dra sig upp mot möbler! Vårt vardagsrum har en tvärslå på varje kortsida, på ca 30 cm höjd. I söndags/måndags (?) tog hon helt plötsligt tag i den där tvärslån efter att ha ålat fram till bordet, och drar sig upp med hjälp av armarna, gång på gång tills hon till slut sitter på knä, duktiga tjej! Sedan "vände hon" på benen lite och hamnade på rumpan, så nu kan hon ta sig upp till sittande med hjälp från bordet iaf. Och andra saker också ska sägas, om hon hamnar över någon grej (mina ben exempelvis) kan hon trixa sig upp i sittande position - stolt mamma :-)
När hon ändå sitter där på knä vid bordet brukar hon ta tag i bordsskivan ca 15 cm upp, och föörsöka sätta foten i golvet, vilket ändå inte är så lätt när man sitter på underbenen! Men hon har lyckats någon gång, och då småhjälper jag henne lite så hon kommer upp på fötterna och får kika på vad som finns på bordet. Jag är bara spå orolig att hon ska ramla in i ett bordsben eller liknande, det har hänt när man tappat fokus 1 sekund och då råkar hon bonka i (som vi säger) men det har bara gått bra tack och lov. Nu gäller det verkligen att vara runt henne som en hök med tanke på den hastighet hon har både bokstavligt och utvecklingsmässigt.

No comments: