Tuesday, December 21, 2010

Underbara December

December har varit en väldigt bra månad för mig så länge, jag fick för två veckor sedan in en fot så att jag an vicka då och då. Det betyder jättemycket, pengamässigt förstås men också att jag kommer "ut" och får göra annat än att gå hemma.
Så idag var jag hos tandläkaren och usch så nervös jag var. Jag är supernoga med mina tänder men var ändå jätterädd för hål, framförallt pga kostnaden. Men tänka sig, inte ett hål som behöver fixas! Några yttepyttehål som läker ut som jag fortsätter som jag gör idag, annars inget. Nu ska jag även skaffa mig ett frisktandvård-avtal, vilket innebär en liten avgift varje månad i utbyte mot gratis undersökning, lagning osv. Känns tryggt. Var på ett nytt ställe nu också iom att jag är nyinflyttad i kommunen, och det var det bästa tandläkarbesök jag någonsin varit med om. Jättetrevlig tandhygienist som pratade mycket och fick mig att må bra helt enkelt, lugnt och sakligt.
Den tredje saken som hänt den här månaden är riktigt riktigt bra. Beslut har nämligen äntligen tagits i mitt skadeärende hos Kammarkollegiet. Skadade mina öron på universitet förra våren vilket i förlängningen fått rejäla konsekvenser för mig. Efter att ha varit hos läkare, öronspecialister, skrivit mängder av brev, tagit reda på alla papper och uppgifter som behövs för styrkande osv är det äntligen klart. Nu har de beslutat att jag ska få ut 11.500:- i ersättning. Det är inte i närheten av att täcka mina "onödiga" studieskulder (var tvungen att hoppa av utbildningen) men ändå. Äntligen ett erkännande av det som hänt, att något blir rätt! Den hemska läkaren jag träffade via skolan förra hösten ville inte ens skriva att min öronstatus var annat än u.a (utan anmärkning), så den vecka jag skulle få sjukersättning för blev ersättningslös. Såklart.

Men nu, nu har jag fått upprättelse.

2 comments:

micksan said...

Också lite nervös, ska till tandis den 12 januari. Hade ett avtal när jag bodde uppe i Gällivare, men sen när vi flyttade ner till Umeå har jag inte hunnit fixa något. Får hoppas jag inte har några hål och stannar på den där låga kostnaden nu när jag går med i tandvården i Umeå också :)

Linn said...

Gud vad skönt att få någon sorts upprättelse! :) Och att det gick bra hos tandläkaren också. Skulle behöva gå dit själv, var alldeles för länge sedan.

Fick du mitt sms förresten? Du får gärna säga till när du hämtat ut paketet så jag vet att det kommit fram. :)

Kram