Tuesday, May 3, 2011

Majken 1 år!

Något försenat...



Här ser ni den "låga fåtöljen" jag skriver lite om nedan, den sitter hon gärna i! Den är lite som en babysitter för vuxna eftersom den även gungar. Hon tar sig upp själv och vi använder den nu som "lära-gå-redskap". När hon var lite mindre och fortfarande ålade sig brukade hon åla sig över den, först upp på den och sedan ner på golvet igen, på andra sidan. Det fick hon göra själv och på så sätt lärde hon sig att landa mjukt på hårt golv.


* Har strl 5 i blöjor.

* Vet inte vad hon väger eller hur lång hon är, men efter 1-årskontrollen på torsdag ska jag uppdatera med siffrorna här!

* Har blivit riktigt modig och framåt när det gäller att försöka gå. Kan nu gå och bara hålla i mig med ena handen, istället för med båda. Brukar sitta på vår låga fåtölj med fötterna på golvet och därifrån ställer hon sig upp samtidigt som hon sträcker handen mot soffarmstödet vartefter hon går mot soffan. En liten liten bit med händerna på soffarmstödet men iaf, liite själva går hon allt där. Hon brukar även kunna ställa sig upp från den fåtöljen och gå något litet steg framåt om man håller en rolig leksak framför henne ;-)

* Tar sig fram med hjälp av att "gåkrypa", sitter på ena benet typ och slänger det andra framför sig. Kryper "vanligt" bara kortare sträckor.

* Ska gosa och krama allt mjukt, till och med de mjuka fläckarna som djuren i hennes små böcker har.

* Pussar oss gärna, både mig, Daphne och J. Rör sig emot en med öppen mun och tungan utanför, nästan slickar en på munnen ibland...

* Har strl 80-86 på kläder nu. Men av de ärvda kläderna (krympta i tvätten antagligen) ar hon allt från 74-98 ;-)

* Har blivit lättare att mata efter en tid runt 11 månaders-åldern då hon inte ville bli matad. Fast självklart äter hon helst själv! Så skönt att hon kan plocka med sitt samtidigt som man äter själv. Ibland får hon burkmat också.

* Har lärt sig att dricka ur pipmugg själv. Förut försökte hon och höll i den men fick aldrig ur något vatten eftersom hon inte höll upp muggen tillräckligt, jag visade genom att sträcka upp hennes armar när hon höll i den och nu verkar hon ha fattat galoppen för hon älskar sina pipmuggar och kan dricka hur mycket som helst känns det som.

* Har precis fått sin åttonde tand, den som sitter till höger om de två mittersta tänderna i underkäken. Nu har hon fyra uppe och fyra nere.

* Säger "hästa" till allt som ser ut som hästar, rådjur, hundar, kor...

* Ska vara uppe i allt jämt, det går inte att öppna ett skåp eller en låda när hon är i närheten utan att hon snabbt är där och ska dra ur och undersöka grejerna. Phu.

1 comment:

Anonymous said...

Herregud vad fort det går när man läser så här om andras barn. Snart går hon och då är hon ju på riktigt ett barn! Dags att ses snart igen va? Längesen sist...