Monday, May 9, 2011

Succé!

Idag tog pappa J nattningen. Välling, mys med saga följt av tandborstning. Jag hade gått i dvala här vid datorn för att inte störa, satt mest och var orolig över hur J skulle hantera det här, han är lite blödigare än mig...
Men det gick kanon! Hon skrek i 5 minuter, sedan följde 10 minuters smågnöl/prat innan hon somnade :)
Känns jättebra att det verkar funka för henne, bara två nätter än men fortsätter det såhär så borde hon sova själv utan skrik inom några dagar.

4 comments:

micksan said...

Exakt hur går ni tillväga? Saga vaknar flera gånger kvällarna och nu även nätterna (kan ju iofsig bero på förkylningen) men har funderat om det vore bra att lära henne somna ensam i rummet, och på så vis få henne att känna sig trygg att kunna somna om även under nätterna om hon vaknar. För just nu borstar vi tänderna före vi går i säng där hon äter välling. Sen får hon napp och speldosan går igång, och vi sitter kvar tills hon sover.

Anonymous said...

Men du! Vad skönt för er att det fungerar, hoppas att det fortsätter så här nu och att ni ligger i!

Här kommer förresten länkarna till de där två bloggarna som jag pratade om:
http://smam.blogg.se/
http://liljelyck.se/

Ses imorgon!

RebeccaW said...

Vad skönt att det funkade för J att lägga! Hoppas det fortsätter funka såhär bra - snart somnar hon utan att vara ledsen alls!

micksan said...

Ja, alltså, hon har ju dom senaste månaderna vaknat ett antal gånger under kvällen innan vi själv gått och lagt oss. Då har det inte känts farligt alls. Vi går bara in en snabb sväng, drar upp speldosan, ger nappen (men oftast har hon den i munnen fast hon gråter) och ibland vänder jag henne. Hon står oftast på alla fyra när man kommer in. Vet inte om hon drömmer, eller vad det är. Men hursomhelst att hon inte vaknar mer efter att vi gått och lagt oss för natten har ju varit skönt, det har fungerat så även nu dom 2 senaste nätterna. Får se hur det går. Än har hon ju bara sovit i eget rum i 1,5 vecka och så är hon smått förkyld.

Saga skriker också, hysterisk om man lämnar henne. Kommer man in och går igen, ännu värre. Är svårt det där med 5 minutersmetoden. Men den fungerar väl efter ett par dagar gissar jag.