Monday, March 14, 2011

Majken gör framsteg!

Majken har ju länge kunnat ställa sig upp mot möbler och gått har hon gjort när vi hållit i hennes små armar. Något framåtlutad, men iaf ;) Gått efter möbler har hon så smått börjat med nu i helgen. Så i lördags när vi var på IKEA jag och mamma tyckte vi att det kunde vara kul att skaffa en gåvagn åt henne, som en tidig födelsedagspresent. Jag tänkte väl att hon skulle få försöka med den ett tag, få bråka lite och så. Men döm om min förvåning när hon - efter att ha blivit ställd framför gåvagnen (med lite vikter i vagnen också, för bättre stabilitet) - tar tag i handtaget och bara går! Lite rappligt, stelt och ojämt, men går det gör hon och genom hela vardagsrummet! Om hon råkar ramla på rumpan tar hon sig bara upp igen och fortsätter, helt otroligt för en liten bebismamma som mig som sett sitt barn som "så liten". Ska hon börja gå nu?!

Oj oj vilken häftig resa det här är :D

3 comments:

micksan said...

Som Saga. Hon har sen förra veckan knatat runt med sin vagn. Hon kryper själv fram till den, reser sig och promenerar. Duktig tjej. Ibland klättrar hon i den och bänglar på lite så mamma får hjärtat i halsgropen :) Hon har även denna vecka börjat stå på golvet helt utan stöd. Har hänt några gånger att hon står i kanske 2 minuter, så nog börjar balansen vara bra på henne. Få se när dom första stegen kommer...är spännande!

Linn said...

Åh va duktig hon är!:)

helenesskolsida said...

Hon lär gå. Snart. Snabbare än vad man tror :-) Och sen är det slut på lugnet, de får upp sin stappliga gångfart fort!

Förra helgen kom Alva skenandes med gåvagnen när vi stod i köket. Hon har knappt velat ha gåvagnen och vi har hjälpt henne med den. Nu hade hon rest sig och knatat iväg själv. Och som hon sprang! Bonk in i bordet, knöla för att försöka vända (vi fick hjälpa till) sen la hon iväg som en avlöning igen. Kvar stod vi och bara tittade på varandra. Hur hände det här? Nu kan hon stå rakt upp och ner men när vi sätter oss en bit ifrån för att locka henne att ta ett steg sätter hon sig och kryper. Lite otäckt är det allt :-D

Kram!