Sunday, June 10, 2012

Tapeter

Vårt vardagsrum står inför en extrem make-over. Kvinnan som bodde här innan oss hade den goda smaken att måla över de rejäla strukturtapeterna med en orangebeige kräkfärg, lite som färgen på kycklingsåsen man fick i skolan. Det smarta med att måla ovanpå tapeter är ju att de blir ganska blöta och slappa också, så de har börjat bukta och släppa från väggen. Visst låter det hett!

Nu ska vi fixa vitt (någon nyans av vitt ev. med svaaagt glitter i så det inte blir helt platt) på tre väggar och en fondvägg på en kortsidan. So what om det är såå 00-tal. Vi vill ha det. Och jag blev lite kär i den här tapeten igår när vi var på Stuvbutiken och botaniserade, vi får se vad det blir dock.

  

Men en sak som är klar är att arbetet kommer att göras under de två veckor jag och Majken stannar kvar uppe i Övik. Det gör vi för att kusten ska vara klar här hemma utan en massa spring osv. Ska bli rätt gött att bara glida in här sedan, när det är klart.
Den nya fondväggen kommer att ta plats där vi idag har Js farmors gamla 70-talsskåp, ni vet den här stilen, fast värre med guldiga beslag osv... Den är helt enkelt inte vi någonstans utan bara ful, helt enkelt. Så vi tänkte investera i ett fint sideboard att ha längs med väggen där, och sedan köper vi en Billy att ha bredvid tvn för böckerna som står i 70-talssaken nu. Billigt och snyggt och VI!

Så nu idag, när vädret är bajs och vi är planlösa hela dagen har jag bara sådan lust att dra till IKEA meddetsamma. Att strosa runt och botanisera är ju gratis ;)

2 comments:

Anonymous said...

Hoppas du kom iväg! Finns ju sämre saker att göra än att gå och strosa på Ikea en regnig dag :)

micksan said...

Skönast att renovera hemma utan barn i farten. :) När åker ni upp till Övik? :)