Tuesday, October 5, 2010

Tisdag

Och jag försov mig, attans! Inte för att jag var tvungen att gå upp till något viktigt, men jag vill gå upp senast 7:30 för att det känns bäst. Man får "mer dag" då.

Idag ska jag in till stan en snabbis för att köpa födelsedagspresent till Johans storebror, han läser inte bloggen så jag kan meddela att det blir den här boken. Helt perfekt åt honom som är mästare på att gå och småstöra sig på saker.

Igår var jag och Majken med vår föräldragrupp på öppna förskolan, det var öppet för barn mellan 0-1½. Perfekt att vi kan fortsätta träffas där nu när de ordinarie träffarna via BVC tagit slut. Fast det tråkiga var att Majken somnade i vagnen 5 min innan vi var framme, så hon sov ute i vagnen medan jag var inne med föräldrarna och de andra barnen ;) Hon vaknade PRECIS då det var slut för dagen så hon hann heja på de flesta iaf. Tajming har hon...
Innan öppna förskolan var jag och Majken iväg för en bebisfotografering, kände att det vill vi kosta på oss/passa på att göra medan hon är liten. Gick ganska bra, först var hon nakenfis och sedan fick hon ligga i favoritkläderna. Fast jag skulle ha bytt kläder på henne halvvägs in i fotograferingen, hade varit roligare. Ah well.

Annars har det inte hänt mycket, var i väg i söndags och hämtade flyttkartonger hos Johans storasyster, vi ska börja packa lite smått redan nu. Åh vad jag vill flytta nu! Längtar som ett barn längtar efter julafton.

Majken har förresten upptäckt sina fötter nu. Det började med att hon för några veckor sedan började hålla i sina ben, nu håller hon även i fötterna när hon ligger ner på rygg - sött! Ibland drar hon av sig strumporna också ;)

Just ja, i fredags provade vi sittdelen till vagnen, mest för skojs skull. Majken blir ju lugnast av att få sitta, tyvärr kan hon inte sitta riktigt bra själv än. Hon glider åt sidan och ser ut som en ostkrok :/ Vi har nog kvar liggdelen till efter flytten om en månad, sedan byter vi. Får träna att sitta lite mer. Kanske det skulle vara bra att ta upp hennes matstol så hon får sitta i den lite, och träna att sitta alltså? Annars blir hon starkare och starkare, nu kan hon häva sig fram på golvet! Hon lägger armarna framför sig och häver sig framåt, så är det ett hyffsat halt golv kan hon åka framåt ganska bra!

1 comment:

Rebecca said...

Jag vill gärna också ha kvar liggdelen till Isak ett tag till men den är alldeles för trång! Han kan inte sträcka ut sig och knappt röra sig alls. Men samtidigt kan han ju inte sitta själv än så sittdelen känns för tidigt... Aaah vad svårt det där är, men vi har nog inget val, får bulla upp med kuddar och grejor så att han sitter okej.