Saturday, November 5, 2011

Majken 18 månader

Ja vad ska man säga, hon är så stor så stor lilla tjejen! En stor människa i en liten tultande kropp.

* Har strl 6 i blöjor.

* Vägde 12610 gram och var 85,5 cm lång förra veckan den 27/10. Dock skippade vi vaccineringen den här gången, vi väntar med den.

* Äter helt själv sedan länge, med gaffel eller sked (eller händerna..)

* Lär sig galet fort både bra och mindre braiga saker.

* Hjälper gärna till med det mesta, framförallt urplockning av diskmaskin. Hon ger saker till mig och säger "tata" samtidigt (tack tack).

* Har bra koll över hundarna och säger minsann ifrån om de pussas för mycket, trycker iväg dem om dom kommer för nära eller är i vägen. Ska ALLTID hålla i minst ett koppel när vi är ute med dom (Mimas och Dapnhe) oftast blir det Daphnes koppel eftersom hon är så liten.

* Tar toapapper som hon slänger i toan, stänger locket för att sedan gå och sträcka sig efter "spolknappen" (vad det nu kallas?). Sött iaf!

* Kan gå och hämta saker på kommando, kan även slänga skräp och släcka/tända lampor.

* Älskar allt man kan köra runt med, och springer gärna fram och tillbaka i vardagsrummet med en vagn framför sig.

* Det är så sött när man i smyg kikar på när hon leker med sina dockor, småpratar med dem och stoppar ned dem i vagnen. Om det inte går att sätta ner dem på rätt sätt blir hon förbannad och kastar dockan i golvet, tur att vi vuxna inte gör likadant ;)

* Säger (förutom orden jag skrev i förra Majken-inlägget): bampa (lampa).

* Vill oftast gå själv, gärna också i trappor vilket inte uppskattas av oss vuxna.

* Men gillar även att åka vagn, om hon är på humör för det vill säga. Men då riktigt sträcker hon upp armarna och ber om att få åka.

* ÄLSKAR att åka cykel! Jag var orolig över hur det skulle gå med framförallt hjälmen, men hon pekar på hjälmen och gör samma ljud (öhöhöhöh) som när hon väntar på vällingen, alltså samma ljud som när hon skulle amma som liten. Hm. Igår på väg hem från dagmamman pekade jag på cykeln och sa att vi skulle cykla, då börjar hon skratta och ler med hela ansiktet, det säger väl något!

* Blir hon förbannad drar hon gärna upp skåpluckor och kastar iväg vad helst som är därinne, ljuslyktor i glas eller porslinsmuggar tex, men även plastlådor kan man kasta låångt.

* Är väldigt gosig och fortfarande rätt mammig, säger ofta mama mama mama mama länge länge, säger aldrig papa papa papa, skönt för honom.

* Tittar inte direkt på tv, kanske i 5 minuter, sedan blir det tråkigt.

* Läser gärna böcker, springer iväg och tar en bok, klättrar upp i soffan och sitter sedan där och bläddrar.

* Älskar att vara hos dagmamman, har aldrig varit några problem tack och lov!

* Finns nog ingen roligare människa i mitt liv, dock är det upp och ner med den här lilla människan, från rosenrasande till sprudlande på 5 sekunder!

No comments: