Friday, October 14, 2011

Fredag

Nej, nu får jag för tusan ta och skärpa mig! Har blivit sååå lat när det kommer till blogginlägg, hojta gärna till om det finns några som öht läser här!

Var iväg på förhandsvisning av en väldigt vacker film igår, man kunde känna kärleken stråla ur bioduken bokstavligt talat. En dag:



Se se se! Underbar film, lite långdragen kanske, men underbar. Jag gillade speciellt de små detaljerna från varje årtal, små populärkulturella tillbakablickar från 90-talet.

Annars har veckan varit ett enda långt lämna Majken, iväg till uni, plugg, lunch, hämta Majken, äta middag, ha kväll, lägga Majken, se på tv/datorn-maraton. Måste säga att det tar emot att cykla iväg på morgonen när det är frost i gräs och träd, med Majken bak i cykelvagnen. Kallt! Men när man är halvvägs till uni har man definitivt fått upp värmen, anar till och med lite definition på mina annars så otränade ben ;)
Tenta på tisdag, men jag är pinsamt lugn. Hallå, förlossning/kön/genus - det hör liksom till mina favoritämnen. Det vi läser om nu plöjde jag när jag var gravid med Majken, och innan också för den delen. Tycker mest det är tragiskt så lite de andra i min klass kan om sina egna kön, eller om genus för den delen. Men så kan de antagligen en hel del om annat som jag har noll koll på. Självklart. Mitt problem är att jag läser FÖR mycket, så blir det alltid inför tentor, jag blir rätt överambitiös. Rädd för att missa något helt enkelt. Sen finns det ju alltid de som är värre, de där superpluggisarna.
Lämnade in två hemtentor i veckan, gud så vackra två nyutskrivna och häftade tentor kan vara! Ahh. Jag hoppas det gick bra, men en av dem var jag lite halvnöjd med - ni vet, det kan ju alltid bli bättre? Och så var frågeformuleringen (som lärarna gjort) så värdelös, den var verkligen tam och jag fick mejla och fråga om jag fattat rätt. Det hade jag, men ändå. Får se om jag fått in vad de var ute efter. Tenta 2 tror jag gick bra faktiskt, fast vi hade bara 2 sidor på oss, helgerån på en uppgift vi lätt kunde haft dubbla sidantalet till, om inte mer. Kul uppgift också. Jag gick loss på Emil i lönneberga ur ett anknytningsperspektiv och ja, han fick psykiska problem som vuxen. Alma dog. Hm.

I helgen blir det plugg varvat med lite IKEA och Plantagen imorgon. Fick idag veta att pappa med fru kommer nästa helg, kul! Inte ofta vi ses.

Majken fick vara hos farmor och farfar igårkväll tillsammans med pappa J eftersom jag var på bio. J skulle hjälpa till med deras bil. De kom inte hem förrän elvasnåret och det måste ha stört Majken (trots att hon sov) för hon vaknade runt fyra och ville inte alls sova. Vi la henne mellan oss i sängen men efter att ha bökat runt en stund satte hon sig upp och ville inte alls sova. Hon började istället sjunga "Lilla snigel" - "ille ige lille ige, aa d aa da" något i stil med det ;) Jättecharmigt, men inte när man ska upp och försöka få något plugg gjort vs. iväg och jobba. J somnade iofs rätt fort men jag låg vaken. Men så fick vi fixa en flaska välling och efter den blev det lite skönsång innan hon däckade. Matfusk är ett måste nattetid!
Strulandet ledde till sovmorgon för både mig och Majken, jag fick väcka henne fem i åtta där hon låg så sött och snusade i vår säng. Sedan blev det rejsfrukost, påklädning, ut med hunden - som fick diarré!!! Nej nej nej, inte en dag där vi redan är sena. In med hund och barn och tvätta av hunden på toan, Majken tittade på. Ut till cykeln och iväg, tack och lov att de är på öppna förskolan på fredagar, inte lika långt att cykla. Så iväg till Uni för mig och jag blev faktiskt bara 5 minuter sen, var framme 9:05! Var iofs inget megaviktigt, frågestund med ansvariga lärarna innan tentan. Fick ut en del av det.
Förresten, måste bara säga att lärarinnan vi haft i reproduktiva organ - gammal barnmorska - har varit så charmig på de här två föreläsningarna vi haft i veckan. Liten och späd dam nära pensionsåldern, grått hår och liten vit cardigan - och så härligt frispråkig! Jag skojar inte men föreläsningarna kändes mer som ståupp emellanåt! En tjej frågade om hur viagra funkade "det vet jag inte så mycket om, det kan du få kolla upp åt mig till imrogon. Men jag vet andra effektiva sätt att få igång en man" " Killar gå hem och känn på er själva nu efter föreläsningen så kan ni hitta bitestickeln, låt era flickvänner känna också!" "Nu ser ju ni killar lugna ut och jag tror inte att någon av er har stånd, men..." Och så var hon så söt när hon beskrev sex och orgasm och ja jag vet inte allt, så härligt och kul det var! :D Bästa föreläsningarna jag haft på länge. Synd vi hade så lite om tid, kunde haft en hel dag till med bara henne.

Nej nu ska jag titta lite på återstoden av Idol.

3 comments:

Livmodern said...

Jag läser här! Har din blogg på RSS så jag ser när det kommer nya inlägg.

Linn said...

Jag läser också, men det tror jag att du redan vet. ;)

Skönt att känna ett sådant lugn inför tentan, det går säkert jättebra! Läser ni en kurs i taget eller läser ni två samtidigt på 50 % vardera?

Linn said...

Måste lägga till att jag skulle vilja se den där filmen, men jag vill läsa boken först då jag hört att man får en "större" upplevelse av filmen om man gör det. :)