Friday, October 21, 2011

Majken 1½ idag! 18 månader.


Ögonfransarna var här ihopkladdade av förkylningsgegga, därav utseendet på dem... Men glad var Majks ändå är hon tagit på sig mammas mössa!

Grattis gumman,du är helt fantastisk.

Att ha en 1½-åring är not det roligaste jag varit med om/ÄR med om. Arbetssamt, men helt helt underbart. Tänk om alla människor var lite mer som 1½-åringar? Vilken värld vi skulle leva i! Bara man skippar humörsvängningarna, trotset och det där med att slänga gröt runt omkring sig... (imorse hade hon havregrynsgröt och mjölk i håret, på låren, armarna, ansiktet och på kläderna...)
Men betänk 1½-åringens morgonpigghet (går upp prick 6 är ju underbart!), lust att prova ALLT som är nytt (även det vi vuxna tycker är skittråkigt), här latas det inte minsann och deras glädje mot allt och alla och det faktum att de inte än utvecklat alla tråkiga egenskaper vi vuxna kan ha; missunnsamhet, misstro, svartsjuka, dåligt självförtroende, dålig självkänsla, trångsynthet, lathet, fördomar, åsikter om folks utseende, tankar om ras och kön osv osv.

Just nu är hon väldigt mammig och kramar mig, ger mig pussar och är allmänt gosig. ropar mamma från sitt rum på morgonen när hon vill upp. Pappa J brukar hon "slå bort" om han vill ha en kram eller puss, också knorrar och gnäller hon... ;)
Nu är det jag som gäller helt enkelt. Och vi har det himla kul ihop, hon gör så himla många roliga små grejer. Tex så tar hon små papperstussar från toarullen, lyfter på toalocket och stoppar ner i toan. Sen har hon nu i veckan kommit på att spola, och hon når om hon står på tå, så då spolar hon efter att ha slängt ner pappret.
Ger man henne ett klädesplagg och frågar om hon kan slänga det i tvätten kilar hon iväg till badrummet, lyfter på locket och släpper ned det. Ber man henne ställa in kastruller i grytskåpet gör hon det. Nu har hon även lärt sig att stänga igen (den tunga) diskmaskinsluckan så att den klickar igen och stängs, sedan börjar hon peta på knapparna för att "starta den", än vet hon inte hur man gör tack och lov... Spisvredena kommer hon också åt och kan vrida på, så det gäller verkligen att komma ihåg att ha den på OFF-läget!

Kommer upp ett inlägg med Majkens "stats" längre fram när jag hinner.
Håller på med storstädning inför helggästerna, det känns som att bara är då det blir gjort ordentligt ;) Men det är ju bra, desto mer gäster desto finare hem.

Majken har fått en liten present, Duplo som mamma kom med imorse. Misstänker att hon får lite när morfar kommer senare.

Titta, här är hon i full färd med att bära ut soporna! Observera att det är plastsopor, så påsarna väger inte såå mycket - inget hemskt barnarbete här alltså ;)



Kolla underbara dockisen, står i vårt sovrum just nu, sambon har nog slutat se den...
Den är inte Majkens, den är min. Men ibland går hon dit med någon docka. Minuset med den är att ett däck saknar gummi, lite nöt här och där, inget lock samt att någon skrivit pris 350 kr med SPRITPENNA på suffletten! Hur dum får man va?!? Som att man skulle köpa en klänning på HM där det står "Pris 399" skrivet på bröstet.
Köpte den däremot inte för 350, utan för 50 kr på Solareturen här i Karlstad. ÄLSKAR den trots sina brister. Men kanske dags att stoppa den ner i källarförrådet, är ju för stor för Majks...

3 comments:

Anonymous said...

Grattis Majken! Fasligt vad fort det går och vad hon kan :) hoppas vi ses snart så kidsen hinner träffas. Ha det trevligt i helgen med era gäster!

Camilla - Vardagslycklig said...

Äntligen hittade jag hit! Har varit så nyfiken när jag fått dina kommentarer på bloggen, men länken du lämnar efter dig är felaktig. Lite google löste dock problemet :).
Vilken underbar beskrivning av din lilla tjej. Det ska bli kul när Elton blir så stor att man ser mer av hans personlighet (även om jag älskar nyfödd-tiden).

Angående min matlagande sambo så har vi varit tillsammans i 8 år, och det är bara under det senaste året som han stått i köket.. Så det behöver inte vara kört ;)

Linn said...

Gud vad mycket hon verkar ha utvecklats sen jag träffade er! Och hon är ju sååå fin, vackraste ögonen och väldigt lik dig. :)

Och svar på din kommentar: Jo, Flisa löper just nu och då blir iaf jag väckt av att hon sitter och slickar sig väldigt intensivt och länge... Som tur är så varar ju inte löpperioderna för evigt. ;)