Friday, August 19, 2011

Bara för att det blir så mycket roligare med bilder



Två fina glassplanscher från 77 resp 78 som jag fotade ute på Ulvön i somras, visst är det underbart med sådan här nostalgi?







Förresten, "i somras" går inte. Det ÄR fortfarande till sommar. Om man i december tittar tillbaka på bilder från den 19 augusti kommer man inte tycka att det ser ut som annat än just sommar. I september kan vi börja snacka höst.

Jag är så less på den här säsongshetsen.
*I januari ska vi börja shoppa sommarkläder
*I april reas vårkläderna ut på "mid season sale"
*I slutet på juni reas badkläderna ut, precis då man börjar kunna använda dem i vårt långa land!
*I början av augusti börjar vi tala om höst, nu är sommaren slut och folk blir lite panikslagna och smådeppiga...

Som grädde på moset går man runt på sommaren och nästan stressar över "allt man ska men inte hinner göra". Nej den här vår-sommar-hösthetsen är hemsk. Inte går vi runt och tänker i februari att oj, nu är vintern snart slut? Hjälp... Iofs är vi kanske fler som gillar sommaren, sommaren är speciell och folk tar semester, reser land och rike runt och folk kommer likosm ur sin bubbla. Men ändå, vi måste sluta stressa.

Låt hösten komma när den kommer, börja inte predika om undergången innan den är här. Och nej, jag gillar varken höst eller vinter (med höst menar jag då fruktansvärda november, då allt är kalt och dött och grått och beige...), den rödorangea hösten är dock vacker.

Natti var det ja.

1 comment:

Linn said...

Åh så fina affischer, håller med om att de är härligt nostalgiframkallande. :) Och nä, höst är det väl inte riktigt än (enligt SMHI ska dygnsmedeltemperaturen ligga mellan 0 och 10 plusgrader då), men nog känns det lite höstlikt här uppe i Luleå just nu. Småregnigt och gula löv både i träden och på backen. Hoppas vi får några fina sensommardagar till i alla fall!