Thursday, December 1, 2011

Hoho

Ja jag tänkte skriva ett litet inlägg om vår dag men kom på att det kanske inte skulle bli så kul läsning ;)

7:55 (snoozade...) Jag går upp med Majken och äter frukost och fixar alla andra 3953495 saker man ska göra på morgonen, tar alltid längre än man tror.
8:57 Tar hunden i cykelkorgen och ungen i cykelsitsen och cyklar till dagmamman.
9:30 Hemma och börjar plugga! Dagens meny: Kardiovaskulära systemet, kapitlen om hjärtat och blodkärlen. (Först lite surf på mobilen...)
11:55 Tar lunch, makrill i tomatsås på knäckebröd. Så gott och så enkelt. Läser en flashig entreprenöranda-tidning jag tog på natur/teknikavdelningen uppe på KAU, läser om Ingvar Kamprad.
12:30 Tillbaks i pluggfåtöljen (ni vet den nya fina orangea), sätter mobilen på larm kl 15:00 eftersom Majken ska hämtas 15:15. Läser.
15:00 Upp på vimmelkantiga ben och i med hunden i cykelkorgen. Fina förmiddagsvädret är borta och nu är det stormvindar med lite lite duggregn. Halvvägs ner tänker jag att Daphne kanske inte är så glad över att åka med...
15:15: Hämtar Majken.
15:30. Hemma, hoppar i duschen (Majken sitter i badbaljan vid mina fötter).
16:00 Börjar laga mat. Ris och kyckling i en tikka masala-sås. Håller koll på ungen samtidigt, det är ett jonglerande! Hon börjar dra ut saker ut plastlådeskåpet.
16:40 Sambo J kommer hem, han är så trött att han går och lägger sig. Jippi.
16:50: Äter med Majken.
17:10: Plockar undan efter allt, plockar ut disken.
17:40: Klar med plockandet.
Minns inte exakt vad jag gör här.
18:00: Vi går ut och går i blåsten och mörkret, jag tar soporna i vagnen och Majken tar Daphne. Vi går till en lekpark, kikar på en nyutsatt gran med ljus och går en sväng förbi mormor. Hos mormor ser jag min julklapp till henne hänga på hennes vägg. Ja inte exakt samma då men likadan tavla i lergods med påfågel på som jag köpte på loppis i Säffle!
Till saken hör att hon köpte sin samma helg fast i Sthlm. Inte ens second hand grejer är safe längre! Men jag lyckades ju köpa något hon ville ha iaf... Åh, jag som var klar med hennes klapp.
19:00: Hemma, vi går och leker med Duplo. Majken får välling och vi läser ur boken "Vira vaken". Majken sitter och ler och verkar verkligen gilla boken.
19:30: Blöjbyte och tandborstning och pyjamaspåsättning. God natt och i spjälsängen med gumman.
19:40: Jag läser klart det jag inte hunnit klart under dagen.
20:20: Klar med läsningen (gick alldeles för segt på slutet, men så var jag störd av tvn också. Men vägrade gå därifrån, skulle klara att fokusera!) Sätter mig vid datorn.
22:20: Går ifrån datorn, god natt! Suttit alldeles för länge. Nu vankas promenad av pinknödig hund.

1 comment:

Anonymous said...

Vira vaken var en klar favorit här hemma med när den fick följa med hem från bibblan för någon månad sen :)