Saturday, June 26, 2010

Jag kommer på mig själv med

... att titta på äldre barn (2 mån+) och känna en längtan över när Majken blivit så stor. Gänk när hon börjar peka och säga saker i stil med "da-da, da-da!" När hon börjar kunna sitta själv, krypa, tom. gå en dag! Kanske sitta i en liten lära-gå-stol, eller hoppa i en hoppgunga - vad stor hon har blivit då. la henne nyss i spjälisen och vad lång hon kändes i mina armar, lång och helt avslappnad - dags för hennes förmiddagsnap nu. Igår var vi på midsommarfirande i Borgvik och där syntes barn i alla åldrar, det var då jag kom att tänka på det här. Tänk att se Majken försöka äta själv vid köksbordet ;) ;D Fast man får komma ihåg att ta vara på tiden, för gud vad fort hon växer!

Tyvärr har hon fått lite skorv i ögonbrynen (!) Har provat att smörja med olja och locobase, men det har inte riktigt gjort skillnad. Locobasen är ju mest också för att mjuka upp den torra huden. Men så idag provade jag att doppa en tops i babyolja, för att sedan ta och gnugga in oljan i ögonbrynen med hjälp av topsen. Efter en 20 sekunder ser man hur skorven börjar lossna och sedan är det bara att torka bort den med en handduk. Perfekt! Så vår lilla skorvfia är för tillfället skorvfri nu, känns skönt. Oljan mjukar upp, får skorven att försvinna samtidigt som man ju minimerar risken för att det ska bli torrt/sårigt.


För precis en vecka sedan var vi ju på agility-SM, då såg det ut såhär:










Idag blir det grillning ute i Grän, hos farbror (Majkens) och hans fru. Det blir kusinerna, farmor, farfar och faster med make också :)

1 comment:

sara - mamma till wilda said...

Förstår vad du menar, men försök att njuta av nuet. Det kommer aldrig igen..